Futurise®

De wereld verandert en wij weten hoe!

De toekomst is voorspelbaar!

Futurise trendmodel

De veranderende wereld en toekomstige ontwikkelingen zitten diep in het DNA van Fresh Forward. We hebben ruim 40 jaar onderzoek gedaan naar gedrag in de maatschappij en we hebben een telkens terugkerende golfbeweging ontdekt. Met al die kennis en ervaring hebben we ons eigen trendmodel ontwikkeld: Futurise®.

Futurise® geeft inzicht in gedrag en behoeftes in de maatschappij en plaatst het in een verklarend perspectief. Het leert ons gedrag te herkennen en geeft ons de mogelijkheid om toekomstig gedrag te voorspellen.

De mentale gesteldheid van de maatschappij

De golf van zelfvertrouwen en angst

De Futurise® gedragscyclus kun je zien als de mentale gesteldheid van de maatschappij. Periodes van toenemend zelfvertrouwen wisselen telkens af met periodes van toenemende angst. Door die verschillende periodes goed te begrijpen, krijgen we inzicht in waarden, normen, gedrag, interessegebieden en de mentaliteit van de maatschappij van morgen.

Futurise Cycle

Belangrijk omslagpunt

De komende tijd is bijzonder omdat we een omslagpunt in de cyclus bereiken. Gedrag en de onderliggende behoeftes gaan significant veranderen ten opzichte van de afgelopen 25 jaar. In onze toekomstvisie hebben we een aantal thema’s voor het komende decennium uitgewerkt. Hierdoor kunnen onze klanten nu al op de veranderingen inspelen. Wil je net als onze klanten ook een voorsprong opbouwen? Neem dan even contact met ons op.

Abonnement op de toekomst

Één centrale plek om op de hoogte te blijven van de belangrijkste trends en ontwikkelingen. En kennis delen en ervaringen uitwisselen met toekomstgerichte vakgenoten. Dat is ons Friends of the Future platform. Ook meedoen?

Onze verbinding met de buitenwereld

Bij Fresh Forward staan we met onze voeten in de klei. Dat is ook nodig als je verbonden wil zijn met de echte wereld; dat doe je niet vanachter een bureau. Met ons ‘Urban Explorer Network’ – een netwerk van lokale verkenners in 30 grote steden in de wereld – volgen we belangrijke Futurise® ontwikkelingen. Zo blijven we geïnspireerd en op de hoogte.

Presentaties & lezingen

Fresh Forward verzorgt ook lezingen en presentaties over de toekomst. We geven inzicht in de behoeftes, drijfveren en mechanismen die ons gedrag bepalen. En we kijken samen door de bril van Futurise® naar de belangrijkste trends, ontwikkelingen en thema’s van het komende decennium. Dus ben je op zoek naar een inspirerende keynote voor een event? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.