We nemen je mee in de toekomst met Futurise

Is de toekomst voorspelbaar?

Wij geloven van wel. De veranderende wereld en toekomstige ontwikkelingen zitten diep in het DNA van Fresh Forward. Om een sprong in de tijd te maken en te begrijpen welke trendmatige ontwikkelingen de leefwereld van mensen gaan bepalen maken we gebruik van Futurise. Het Futurise-gedachtegoed is de afgelopen 30 jaar door Fresh Forward in samenwerking met professor Gaus van de Universiteit van Gent ontwikkeld.

Veranderende wereld
Futurise biedt inzicht in de mechanismen van toekomstige mentale, psychologische en maatschappelijke ontwikkelingen, die een belangrijke impact zullen hebben op het gedrag van mensen. Futurise beschrijft niet alleen ontwikkelingen, maar plaatst ze ook in een inzichtelijk en verklarend kader. Zogenaamde ‘trends’ worden in een verrassend nieuw en verklarend perspectief geplaatst. Niet alleen het nu wordt inzichtelijker, maar ook de toekomst. We gebruiken Futurise in al onze trajecten om vernieuwende concepten neer te zetten.

Fresh Forward geeft ook lezingen over de veranderende wereld en toekomstige ontwikkelingen, of over specifieke thema’s vanuit onze visie op de veranderende maatschappij, zoals de impact van technologie, de nieuwe economie, of transformaties van merken en organisaties.