We nemen je mee in de toekomst met Futurise

Is de toekomst voorspelbaar?

Wij geloven van wel! De veranderende wereld en toekomstige ontwikkelingen zitten diep in het DNA van Fresh Forward. We gebruiken Futurise om te begrijpen met welke trendmatige ontwikkelingen we in de toekomst te maken krijgen. Het Futurise-gedachtegoed is de afgelopen 40 jaar door Fresh Forward in samenwerking met professor Gaus van de Universiteit van Gent ontwikkeld.

Terugkerende golfbeweging
We ontdekten een terugkerende golfbeweging in gedrag, waarin periodes van angst en zelfvertrouwen elkaar afwisselen. Door die verschillende periodes goed te doorgronden, krijgen we inzicht in de maatschappij van morgen.

Veranderende wereld
Futurise biedt inzicht in de mechanismen van toekomstige mentale, psychologische en maatschappelijke ontwikkelingen die een belangrijke impact zullen hebben op het gedrag van mensen. Futurise beschrijft niet alleen ontwikkelingen, maar plaatst ze ook in een inzichtelijk en verklarend kader. Zogenaamde ‘trends’ worden zo in een verrassend nieuw perspectief geplaatst. We gebruiken Futurise in al onze trajecten om vernieuwende concepten neer te zetten.

Fresh Forward geeft ook lezingen over de veranderende wereld en toekomstige ontwikkelingen, of over specifieke thema’s vanuit onze visie op de veranderende maatschappij, zoals de impact van technologie, de nieuwe economie, of transformaties van merken en organisaties.

Brochure

Wil je meer weten over de details en de achtergrond van ons wetenschappelijke trendmodel? Vraag dan de Future Connect-brochure aan. In deze brochure staat veel informatie over Futurise en de belangrijkste thema’s van het komende decennium.