Het creëren van omgevingen met positieve impact

Visie en strategie voor omgevingen

Forward Spaces

We leven in een tijd van continue veranderingen waarin steeds meer digitaal kan en gaat. Dit heeft impact op ons allemaal en op onze omgevingen. Deze worden op de proef gesteld: leegstandcijfers lopen op en het halen van bezoekersaantallen is een uitdaging. Hoe maak je een binnenstad aantrekkelijk? Hoe blijf je bezoekers trekken? En hoe kan een werkomgeving bijdragen aan het welzijn van medewerkers? Wij creëren omgevingen met magneetwerking en positieve impact op mensen.

Magneetwerking

Met Forward Spaces creëren wij concepten voor omgevingen met positieve impact. Omgevingen die van echte betekenis zijn voor mensen, voor verbinding zorgen, circulair zijn en beleving geven. Omgevingen met magneetwerking waar mensen graag naartoe komen en willen zijn.

Forward Spaces

Forward Spaces is er voor iedereen die zich met omgevingen bezighoudt: van binnensteden en werkomgevingen tot en met omgevingen voor wonen en recreëren.

Onze aanpak

Met een dreamteam (een team van ervaren en frisse mensen uit de organisatie en/of omgeving) gaan we op reis. In een aantal stappen ontdekken en creëren we vanuit inzicht, inspiratie en creativiteit omgevingsconcepten. Geen omgeving is hetzelfde, daarom wordt er voor elke vraag een op maat gemaakte reis gevormd. We creëren het concept met ons FORWARD SPACES® model. Lees meer over de ingrediënten bij onze aanpak:

Wat levert dat op?

Aan het einde van het traject hebben we een next level-omgevingsconcept, zowel in beeld als in woord. Er zijn concrete initiatieven en pilaren ontwikkeld om tot de omgeving te komen. We hebben een helder inzicht in de veranderende wereld en de consequenties en mogelijkheden hiervan voor omgevingen. En er is een gemotiveerd dreamteam met ambassadeurs dat zich inzet om het next level van de omgeving te gaan realiseren.

6 succesfactoren voor (werk)omgevingen

Het mentale en fysieke welzijn van medewerkers is cruciaal en staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit welzijn heeft grote invloed op de productiviteit. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de productiviteit van medewerkers met ruim 15% omhoog gaat en dat medewerkers zich fijner en gelukkiger voelen als ze in een uitstekende werkomgeving

Lees meer

Almere verkozen tot beste binnenstad

Gisterenavond heeft Almere de prijs van beste binnenstad 2017 – 2019 in de wacht weten te slepen. Een prachtig resultaat van een reis die 6 jaar geleden begon. Een reis met een dreamteam met daarin vele stakeholders, waaronder de winkeliersvereniging, de vastgoedeigenaren, de kunst- en cultuursector, het onderwijs en de gemeente. Een reis waarin tegenstrijdige

Lees meer

Heteren ontkurkt de champagne: het nieuwe dorpshart komt er

‘Samen komen tot een doorleefde en inspirerende visie om het hart van Heteren te laten kloppen’. Dat was de doelstelling waarmee we met een dreamteam in het najaar van 2018 aan de slag zijn gegaan. Het dreamteam bestond naast de dorpsraad als initiatiefnemer uit onder andere de ondernemersvereniging, ondernemers als potentiële huurders, dorpsbewoners en vertegenwoordigers

Lees meer