Binnenkort doe je mee aan een online (of hybride) sessie van Fresh Forward. Leuk! We gebruiken voor onze sessies Google Meet. Dat doen we om een aantal redenen:

  • Gebruiksgemak (geen installatie, iedereen ziet het zelfde, alleen internet is voldoende)
  • Intuïtief in gebruik
  • Makkelijke chatfunctie
  • Makkelijke pin-functie van een spreker
  • Van ons uit makkelijk kunnen aansturen van subsessies in break-out rooms

Om van al dit gemak gebruik te kunnen maken, zijn er wel een paar dingen belangrijk:


Laptop/PC

Neem bij voorkeur aan deze meeting deel op een laptop of vaste PC. Op een tablet of telefoon zijn niet alle functionaliteiten die we nodig hebben (zoals de chat) beschikbaar.

Oortjes/koptelefoon
Het gebruik van oortjes of een koptelefoon verbetert het geluid en de verstaanbaarheid in online meetings.

Google Chrome
Gebruik bij voorkeur Google Chrome als internetbrowser. Deze browser presteert het best in combinatie met Google Meet.

Bij problemen: Gebruik internet buiten bedrijfsnetwerk
We merken soms dat bedrijfsnetwerken die op afstand benaderd worden (via b.v. VPN of Citrix) Google Meet niet goed weergeven. Krijg je een foutmelding, of kom je niet in de meeting, neem dan deel buiten het bedrijfsnetwerk om en ga op je laptop of PC rechtstreeks naar internet zonder eerst in te loggen op het netwerk.

Registreren met je Google Account
(Let op: alleen nodig als dit in als dit in de uitnodiging vermeld is)

In sommige van onze sessies werken we samen in opdracht-documenten via Google Drive. Om daarvan makkelijk gebruik te maken, is aan jouw kant een registratie via een Google Account noodzakelijk. Dat klinkt ingewikkelder dan het is.

Hoe weet ik of ik al ingelogd ben?
Wellicht (of waarschijnlijk) heb je al een Google Account (als je al een Gmail-adres hebt bijvoorbeeld). Dan kun je daarmee inloggen. Of je wellicht al bent ingelogd, check je makkelijk als je naar  www.google.com gaat. Zie je daar rechtsboven een bolletje met een foto of een letter (meestal je voorletter), dan ben je al ingelogd en hoef je niets te doen. Check wel even of het je eigen account is (zodat we je met jouw eigen naam kunnen herkennen)

 

Als je nog niet bent ingelogd en/of geen account hebt, dan zie je dit rechts boven een blauwe button “inloggen”:

 

Klik dan op inloggen om je aan te melden met je Gmail-adres. Heb je geen Gmail-account of wil je met je bestaande mailadres een Google-registratie doen, volg dan de instructie hieronder. Let er op dat je bij het aanmaken van het account je voor- en achternaam vermeldt.

Bekijk hier de instructie om je te registreren met een Google Account