Binnenkort doe je mee aan een online (of hybride) sessie van Fresh Forward. Leuk! We gebruiken voor onze sessies Google Meet. Dat doen we om een aantal redenen:

  • Gebruiksgemak (geen installatie, internet is voldoende)
  • Intuïtief in gebruik
  • Makkelijke chatfunctie
  • Makkelijke pin-functie van een spreker
  • Van ons uit kunnen aansturen van subsessies in break-out rooms

Om van al dit gemak gebruik te kunnen maken, zijn er wel een paar dingen belangrijk:

Google Chrome
Gebruik Google Chrome als internetbrowser. De ervaring leert, dat deze browser het best presteert in combinatie met Google Meet.

Registeren
In onze sessies gaan we in soms uiteen in break-out rooms. Om dat van ons uit te kunnen aansturen, is aan jouw kant een registratie via een Google Account noodzakelijk. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, het is een registratie met een mailadres naar keuze, zodat je herkenbaar in de meeting bent en dus door ons als host in te delen in sub-sessies.

Hoe weet ik of ik al ingelogd ben?
Wellicht heb je al een google account (als je al een g-mailadres hebt bijvoorbeeld). Dan kun je daarmee inloggen. Of je wellicht al bent ingelogd, check je makkelijk als je naar  www.google.com gaat. Zie je daar rechtsboven een bolletje met een foto of een letter (meestal je voorletter), dan ben je al ingelogd en hoef je niets te doen.

 

Als je nog niet bent ingelogd en/of geen account hebt, dan zie je dit rechts boven een blauwe button “inloggen”:

 

Klik dan op inloggen om je aan te melden met je g-mailadres. Heb je geen g-mailaccount of wil je met je bestaande mailadres een Google registratie doen, volg dan de instructie hieronder:

Bekijk hier de instructie om je te registreren met een Google account