Een (internationale) next level categorievisie

PPG is een wereldwijde leverancier van onder andere verf en coatings. Om haar marktpositie te behouden en marktaandeel te winnen binnen deze sterk verzadigde markt zijn we samen met PPG aan de slag gegaan om te komen tot een onderscheidende categorievisie in Nederland, België en Duitsland voor zowel de doe-het-zelf-winkels als de professionele zaken. Daarbij was de wens om deze categorievisie concreet te maken in enerzijds een inspirerende in-store visie en anderzijds in concrete innovatieplatformen met bijbehorende innovatieconcepten.

Over PPG

PPG wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen.

Wat PPG heeft bereikt

Categorievisie

2025

Fresh Forward Sleutelgat

Een duidelijke categorievisie 2025 voor PPG, die richting geeft en de rol van PPG in deze veranderende branche helder en toekomstbestendig neerzet.

In-store

retailconcept

Fresh Forward vis 4

In-store visie en retailconcept rekening houdend met de customer journey en de behoeften van de verschillende doelgroepen.

Innovatie

platform en concepten

Fresh Forward Vlinder

Innovatieplatformen met bijbehorende innovatieconcepten waaronder de geïntroduceerde Sigmalijn in de doe-het-zelf-zaken.