Een doorleefde en inspirerende purpose

Vanuit het idee “Meer transacties, minder calorieën” heeft Coca-Cola European Partners Nederland een sterke rationele strategie neergezet. Echter, deze strategie miste bezieling en bevlogenheid; je begrijpt het met je hoofd, maar je voelt het niet in je hart; je wordt niet geraakt. Daarnaast was ook de wens om breder van betekenis te kunnen zijn met onder andere het corporate social responsibility beleid. Daarom zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan om te komen tot een doorleefde en bezielde purpose die de kern van de strategie en het verhaal vormt.

Over Coca-Cola European Partners

Coca-Cola European Partners is leider in één van de grootste FMCG-sectoren van Europa. Ze bieden consumenten een aantal van ‘s werelds meest toonaangevende merken en een ruime keuze aan dranken van hoge kwaliteit, met of zonder suiker en calorieën. Coca-Cola European Partners is ‘s werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola-bottelaar. In 13 landen maken, verkopen en distribueren zij ‘s werelds meest geliefde drankmerken aan meer dan 300 miljoen mensen.

Wat Coca-Cola heeft bereikt

Inspirerende purpose

Spark up!

Fresh Forward Lamp 2

Inspirerende purpose voor de organisatie: Spark up! Deze purpose is doorvertaald in drie thema’s, hoe kunnen we alles wat we doen leuker, beter en makkelijker maken.

Concrete initiatieven

Voelbare Purpose

Fresh Forward hand ophouden

Gezamenlijk zijn we gekomen tot allerlei concrete initiatieven om de purpose kenbaar en voelbaar te maken in de organisatie.

Kernwaarden

Ander gedrag

Fresh Forward vis 4

De nieuwe kernwaarden zijn vertaald naar concrete gedragingen. Met kleine dingen kunnen mensen direct aan de slag om deze kernwaarden te doorleven.