Corona houdt ons niet tegen

Iedereen heeft te maken met de maatregelen rond het coronavirus: afstand houden, maximale groepsgroottes, thuiswerken, etc. Maar dat betekent niet dat we niet met elkaar aan de slag kunnen! Inmiddels hebben we bij Fresh Forward allerlei manieren gevonden om op een veilige manier met onze klanten samen te werken. Zowel fysiek, online als combinaties daarvan. Onze aanpak is altijd maatwerk en afhankelijk van de situatie. We kiezen in ieder geval altijd voor de meest optimale en veilige werkwijze voor onze klanten.

Voor fysieke sessies hebben we ons Service Station zo ingericht dat we voldoen aan alle richtlijnen: anderhalve meter afstand, looproutes en desinfectie. Het ventilatiesysteem voldoet aan de richtlijnen; de lucht wordt niet gecirculeerd en er wordt continu verse lucht toegevoerd. Ook de maaltijden worden coronaproof geserveerd. Maar het kan natuurlijk ook anders, daarvoor spreken we onze creatieve kracht aan. Zo hebben we al met klanten op locatie in kleine groepjes in tenten of in de buitenlucht gewerkt. En als we ter inspiratie op pad gaan, kiezen we voor veilige regio’s en omgevingen. We gebruiken bijvoorbeeld geen openbaar vervoer, maar de auto en de fiets, en we zorgen voor locaties met individuele plekken en voldoende afstand. Bij andere klanten hebben we onze sprekers naar hen toe laten komen in plaats van andersom: inspiratie op de eigen locatie!

Online

Ook online is er veel mogelijk. Vanuit onze eigen Skylounge Studio kunnen we sessies professioneel begeleiden; onze webcam, meerdere schermen en geluidsapparatuur zorgen voor optimale ondersteuning. Ook zetten we regelmatig livestreams in. Bijvoorbeeld de Futurise-livestream: een sterk verhaal, met goede visuele ondersteuning en mogelijkheid tot interactie met de groep. Via ons ‘Global Connectors Network’ kunnen we online inspiratie opdoen uit andere delen van de wereld. Daarnaast werken we vaak met online tools zoals Teams, zodat in break-outrooms samengewerkt kan worden. We wisselen dan plenaire onderdelen af met het samenwerken in teams.

Hybride werken

Of we combineren online en offline. Zo vragen we deelnemers vaak om de opdrachten ter voorbereiding thuis te doen met behulp van de Fresh Forward-app, en vervolgens brengen we die dan tijdens een online sessie samen. Een online sessie kan een mooi begin zijn om op een later moment fysiek bijeen te komen. In onze high-tech Lounge kunnen groepen zowel fysiek vanuit de Lounge als op afstand presentaties volgen, inclusief (online) interactie. Bovendien zijn er meerdere plekken gecreëerd van waaruit groepen (volledig of deels) online met elkaar kunnen samenwerken.

Zo houdt het coronavirus ons niet tegen en staan wij in onze kracht om nieuwe, creatieve manieren te bedenken om toch met onze klanten op een next level komen!

Door: Eva Janssen, 1 oktober 2020