Online en in ons Service Station coronaproof aan de slag

Na een stille maand april qua opdrachten, zijn we de maand mei ingegaan met meerdere mooie en verrassend creatieve sessies met behulp van Teams en onze vernieuwde Fresh Forward-app. Daarnaast hebben we ons Service Station onder handen genomen en klaargestoomd voor de anderhalvemeter-samenleving. We hebben nu zelfs onze eigen Skylounge Studio voor webinars en podcasts.

De eerste anderhalvemeter-sessies staan gepland in onze coronaproof omgeving. We zijn weer lekker aan de slag.

Online ‘imagineren’
Als je ruim 18 jaar gewend bent om lekker creatief aan de slag te gaan met mensen bij elkaar, dan is het best even puzzelen hoe je hier op afstand invulling aan gaat geven. Gelukkig bleken in onze interne online sessies zoveel creatieve ideeën naar boven te komen, dat we hierop mooi konden doorpakken. We hebben (versneld) verschillende functionaliteiten toegevoegd aan onze FF-app, zodat we deze app breder kunnen inzetten dan alleen als onderdeel van onze inspiratiereizen. De app kan nu ons hele proces, van begin tot eind, online faciliteren. In combinatie met Teams, waarin we zowel plenair als in break-out-rooms kunnen werken, hebben we de afgelopen weken nieuwe ervaringen opgedaan. Hierdoor kunnen we onze trajecten nu niet alleen fysiek uitvoeren, maar ook online of in een combinatie van beide.

Online inspiratie opdoen
Een belangrijk onderdeel van ons proces is het opdoen van inspiratie van buiten; even weg uit de eigen belevingswereld en branche. Uiteraard zijn er online veel inspirerende voorbeelden en filmpjes te vinden, maar we willen daarin een stap verder gaan. Om die reden hebben we enerzijds de Skylounge Studio gecreëerd in ons Service Station, waar we o.a. lezingen en webinars kunnen faciliteren. Daarnaast gaan we er in gesprek met interessante sprekers en kunnen dit dan livestreamen met de klant waarmee we aan de slag zijn. Anderzijds zijn we, samen met ons LUNAR Institute, bezig met het implementeren van ons Global Connectors Network. Dit is een netwerk van ‘correspondenten’ dat ons op reguliere basis op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen in hun deel van de wereld. Ook kunnen we hen gericht inzetten om samen met onze klanten een virtuele inspiratietour rond de wereld te doen.

Ook weer on-site aan de slag
Van de ene op de andere dag was de plek waar het normaal gesproken bruist van het leven verlaten en stil. Maar wij hebben ook hier niet stil gezeten de afgelopen anderhalve maand. Wij hebben een grote schoonmaak gehouden, de muren heel wat likjes verf gegeven en de inrichting en functionaliteiten van diverse ruimtes vernieuwd. En nu zijn we klaar voor de anderhalvemetersamenleving.

Wat hebben we gedaan?
Alle richtlijnen en adviezen opvolgend hebben we onder andere:

  • De ontvangst-, presentatie- en workshopruimtes aangepast zodat er minimaal anderhalve meter aan zit- en loopruimte is tussen de mensen
  • Een heldere routing in het pand gemaakt, zodat je elkaar niet tegen het lijf loopt
  • Een duidelijke signing aangebracht die mensen helpt herinneren aan de anderhalve meter afstand
  • In alle ruimtes desinfectiesprays geplaatst
  • Een schema opgesteld voor het regelmatig reinigen en desinfecteren van de toiletten en deurklinken
  • Nieuwe gerechten bedacht en bestaande aangepast, zodat we onze lunches en diners geportioneerd kunnen aanbieden (natuurlijk nog even lekker ?)

Wat hebben we nu te bieden?
We bieden dezelfde warme en creatieve omgeving met de service waarmee we onze klanten voorheen hebben verwend. Dit doen we nu op exclusieve basis, waarbij er geen andere gasten gebruik maken van het Service Station. Concreet hebben we:

  • Onze Lounge, die geschikt is voor plenaire presentaties tot 18 personen
  • Onze Werkplaats, Showroom en Skylounge, die kunnen worden gebruikt als break-out-room of kleine meetingroom voor 4-10 personen
  • Onze Skylounge Studio, uitgerust en te gebruiken voor het opnemen van podcasts, voor het livestreamen van presentaties of het houden van webinars
  • Onze Wasstraat met de keuken waar onze gastvrouwen de heerlijkste gerechten klaarmaken

Vanaf nu ontvangen we jullie weer met open armen (op anderhalve meter afstand) op onze veilige en inspirerende locatie. Kom vooral een kijkje nemen (op afspraak, dat wel) in ons vernieuwde Service Station!

 

Door Matt van der Poel, CXO bij Fresh Forward – 14 mei 2020