Gezamenlijk het DNA (her)ontdekken én floreren & bijdragen vanuit de waarden

Terwille kent een sterke en eigen identiteit. Zij opereren vanuit: ‘Ieder mens is bestemd om vrij te zijn’, werkend vanuit een christelijke identiteit. Daarbij hadden ze destijds vier kernwaarden. Terwille wilde een herijkingsmoment nemen om te ontdekken wat volgens alle collega’s het DNA van Terwille is en welke waarden daar het beste bij passen. Waarden die collega’s en vrijwilligers van Terwille richting en sturing geven rondom mentaliteit en gedrag. We hebben met elkaar (her)ontdekt wat het DNA van Terwille is, welke waarden daarbij passen en hoe je kan bijdragen en floreren vanuit jouw talent en deze waarden.

Over Terwille

‘Ieder mens is bestemd om vrij te zijn’. Terwille biedt basis- en gespecialiseerde zorg bij verslaving en heeft een uitstapprogramma voor vrouwen die in de prostitutie werken. Er werken ca. 120 professionals en 95 vrijwilligers bij Terwille, verspreid over verschillende vestigingen in Nederland. Ze bieden deskundige routes naar herstel vanuit verbondenheid met mensen en moedigen mensen aan blijvend gezond te leven. De nadruk ligt in hun behandeling en begeleiding op zelfregie, ze kijken samen met mensen naar wat zij nodig hebben om tot herstel te komen.

Wat Terwille heeft bereikt?

(Her)ontdekking

Van ons DNA

Fresh Forward oog donkerblauw

Met een bouwteam uit de organisatie, en gesprekken met collega’s, zijn we gezamenlijk gekomen tot essentiële thema’s, nu en in de toekomst, die horen bij het DNA van Terwille. Wat mag er niet ontbreken en waar willen we naartoe.

Onze waarden

Vanuit lef en liefde, van mens tot mens, samen naar perspectief

Fresh Forward Dubbeldekker vliegtuig

Deze waarden zijn voortgekomen uit de DNA (her)ontdekking. Op de medewerkersdag zijn alle medewerkers over deze waarden in gesprek gegaan om te ontdekken wat deze van hen vragen in gedrag (nu en in de toekomst, ook gedrag wat er nog niet is).

Gedrag en talent

Floreren en bijdragen vanuit jouw talent en de waarden

Fresh Forward Vlinder

De teamleden hebben hun eigen talent verdiept en verbonden met de visie en de waarden van Terwille; hoe willen ze hieraan bijdragen vanuit ieders unieke kracht. Ze hebben ontdekt hoe ze vanuit gedrag willen bijdragen aan de waarden.