Van schets tot werkelijkheid

Over Heteren

Heteren is een dorp aan de rivier de Nederrijn. Heteren ligt in de Nederlandse provincie Gelderland ten noordwesten van Nijmegen, ten zuidwesten van Arnhem en ten zuidoosten van Wageningen. Heteren telt ruim 5.000 inwoners en maakt sinds 1 januari 2001 deel uit van de Gemeente Overbetuwe.

We zijn gekomen tot een broedplaats van initiatieven

UITDAGING EN AANPAK

Fresh Forward Luchtballon 1

DE UITDAGING: Een dorp met een rijke historie zonder dorpshart van en voor de bewoners. ONZE AANPAK Samen met de dorpsraad, een bevlogen team van inwoners, en ondernemers, is gewerkt aan een bruisend dorpshart. In een creatief proces zijn we samen gekomen tot een doorleefde en inspirerende visie en plan om het hart van Heteren te laten kloppen. Daarin hebben we gebruikgemaakt van ons Futurise®-trendmodel dat inzicht biedt in de mechanismen van toekomstige ontwikkelingen die een belangrijke impact zullen hebben op het gedrag van mensen.

HET RESULTAAT

Fresh Forward Sleutelgat

*Hart van Heteren met een nieuw dorpscentrum met winkels, maatschappelijke functies, 20 appartementen en 14 woningen Inmiddels is het dorp uitgegroeid tot een broedplaats van initiatieven met betrokken inwoners, actieve verenigingen, initiatiefrijke ondernemers en gezellige evenementen * Alle woningen, appartementen en winkelruimtes zijn verkocht * Een van de maatschappelijke functies is de bibliotheek, die in de zogenaamde Huiskamer van Heteren ook dagelijks sociale activiteiten organiseert met maandelijks 3.000 bezoekers * Een team van betrokken ambassadeurs, 150 vrijwilligers en een bruisend dorpshart * Een nieuwe visuele identiteit