Zuurstof voor familiebedrijven

In transitie; de overgang naar een volgende generatie. Hoe ga je hiermee om en hoe creëer je perspectief binnen een maatschappij die zelf continu onderhevig is aan verandering? Bij deze transitie hebben wij afgelopen jaar een aantal (familie-) bedrijven mogen helpen.

We hebben ervaren dat drie onderdelen daarin fundamenteel zijn:

Het DNA en de legacy
Hoe bouw je voort op het DNA en welke legacy wil je als familiebedrijf en generatie(s) achterlaten? Iets wat al intrinsiek in familiebedrijven zit én tegelijkertijd vol van waarde is om dit gezamenlijk als generaties en collega’s te verbeelden en te verwoorden. Wat willen wij met elkaar achterlaten? Zijn we een goede voorouder?

Het ervaren van de veranderende wereld en de impact op het toekomstperspectief
Met elkaar ervaren wat er in de maatschappij, bij ondernemers, bij andere organisaties, bij mensen en generaties gebeurt. Niet door rapporten te lezen of het zien van beelden, maar écht ervaren. Die ervaringen zijn een bron voor inspiratie, vanuit daar ga je verbeelden en creëren welk toekomstperspectief je belangrijk vindt.

Nieuwsgierigheid en aandacht
De tijd nemen om met elkaar gesprekken te voeren, te luisteren en te vragen naar wat iemand drijft. Waar je met elkaar nog meer voor wilt gaan en ook waar je mee wilt stoppen. Dit vraagt aandacht en oprechte nieuwsgierigheid en dat is precies wat je nodig hebt om met elkaar een toekomstperspectief te creëren, in welke fase je dan ook als familiebedrijf in zit. Waar verschillende generaties samenkomen, zitten verschillen en juist die zorgen voor versterking.

  Nieuwsgierig naar meer?
  Onze ervaring en die van onze klanten delen we graag met jullie! Daarom organiseren wij op 3 oktober een middag/avond vol inspiratie met en voor een tiental familiebedrijven. Ken of ben jij een familiebedrijf voor wie dit interessant is? We nodigen je van harte uit! Het is op 3 oktober van 16:00 – 21:00 uur in ons iconische Service Station in Hilversum.

  De middag/avond staat in het teken van ‘ZUURSTOF’ voor familiebedrijven. Jempi Moens neemt jullie mee in de 5 sleutels van veranderkracht vanuit zijn boek ‘ZUURSTOF’ voor organisaties. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek waar jullie staan op de 5 sleutels om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

  Aanmelden?
  Wil je er op 3 oktober ook graag bij zijn? Meld je dan vandaag nog aan! Deelname is kosteloos.

  Door Claire Bijl, Hilversum 11 juli 2024