Fresh Energy

Vanuit onze filosofie om zowel strategie als teams blijvend naar een next level te brengen, werken we vaak met een energieplan. Zo gingen we afgelopen januari met een van onze klanten uit de onderwijssector in de IJsselstroom (bij Zutphen) een dag aan de slag om hun energieplan te actualiseren.

Startend met het overzicht van alle initiatieven die vanuit de visie waren ontstaan, legden we verbindingen en zetten er, met elkaar, hernieuwde energie op. Met de groep pakten we terug op het vertrekpunt, de koers, om van daaruit naar voren te kijken.

Tijdens deze ‘Energiedag’ stonden we stil bij de actuele ontwikkelingen in de sector en specifieke regio, keken we terug op het proces van ontstaan van de koers en zochten we actief naar nieuwe impactvolle verbindingen tussen de losse initiatieven en mensen in de groep. Aan de hand van de ‘5 sleutels van veranderkracht‘ uit het boek ZUURSTOF van Jempi Moens, brachten we in kaart wat er nodig is om de energie op de koers en de initiatieven hoog te houden.

Vanuit de kracht van de groep en het perspectief op blijvend impact kunnen maken, stapten we naar buiten met een goed programma voor 2024. De houtkachel was op deze winterse dag een mooie metafoor om samen te zorgen voor voldoende brand- en zuurstof en een oplaaiend, brandend vuur.