Even voorstellen: Eline Janssen

Ik ben Eline Janssen, 35 jaar en werk sinds november als strateeg bij Fresh Forward. Dus hoogste tijd om even wat achtergrond te geven over wat ik de afgelopen 10 jaar op werkgebied allemaal heb uitgespookt.

Na een combinatie tussen psychologie en bedrijfskunde heb ik mijn commerciële vleugels in 2014 voor het eerst uitgeslagen bij Unilever, alvorens ik naar Nestle ben doorgevlogen. In deze bijna 10 jaar heb ik het geluk gehad dat ik heb geopereerd binnen een breed scala aan functies, merken en marktlandschappen; van sales tot marketing en van (product)innovatie tot strategie binnen categorieën als chocolade, koffie, babyvoeding en food.

Een van de leukste projecten bij Nestle FOOD was de ‘Innovation Accelerator’ in Zwitserland, een snelkookpan waarin wij met een internationaal team binnen een half jaar een product gelanceerd moesten hebben. Op dag een was nog niet bekend of dit product vierkant, rond, zoet of zout moest zijn, maar na zes maanden lag er een uitverkochte range aan ‘on the go meals’ op de planken in Duitsland, UK en Nederland. Dit traject zat vol learnings, maar de belangrijkste was toch wel dat elke interactie, elk merk en elke marktdynamiek een kans biedt om te groeien; je moet alleen wél open staan om die te ontdekken.

Die nieuwsgierigheid heeft mij vorig jaar naar London geleid waar ik voor TikTok heb gewerkt. Ik kwam hier in de voorhoede van een innovatieve denkwereld terecht, waar de snelheid van verandering de norm was. Het was een omgeving die vroeg om voortdurende aanpassing, creativiteit en het vermogen om snel te schakelen binnen de muren van ‘Inspire Creativity and Bring Joy’.

De ervaring bij TikTok heeft mijn geloof in groots en innovatief denken verder versterkt en ook besef ik nu nog meer hoe cruciaal het is om – in een wereld die voortdurend evolueert – te blijven leren, aanpassen en nieuwe ideeën te omarmen. Zeker als je klaar wilt zijn voor de toekomst.

Gelukkig kan ik mijn ‘groots en innovatief denken-ei’ nu ook dagelijks bij Fresh Forward kwijt en hoop ik als ACCELERATOR de next level van jouw merk of organisatie te verbeteren en te versnellen. Ik kijk uit naar de nieuwe trajecten die we in 2024 hopelijk samen gaan aanpakken!