Van hier tot Tokyo

Hoe komen jullie toch altijd aan al die inspirerende plekken, cases en praktijkvoorbeelden en hoe houd je dat bij?’ Die vraag krijg ik regelmatig als ik een Futurise®-presentatie geef. Het antwoord is niet ingewikkeld: we werken intensief samen met experts in de key-regio’s in de wereld (we noemen ze ‘connectors’) en op die manier hebben we toegang tot ontzettend veel lokale netwerken. Iedere maand zien en spreken we elkaar online om de laatste trends en initiatieven te delen. En daar komen dus prachtige verhalen uit die wij op verschillende manieren met onze klanten delen, zoals in presentaties, tijdens workshops en in artikelen en rapporten.

Theorie èn praktijk

Het Futurise®-trendmodel combineert meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijk gedrag met de dagdagelijkse praktijk. Het beste van twee werelden eigenlijk. Het model stelt ons in staat om vanuit de onderbouwde theorie hele gedegen uitspraken en voorspellingen te doen over de toekomst. Tegelijkertijd toetsen en challengen we dat continu met de praktijk. Hoe manifesteren trends zich in verschillende landen, steden en culturen? Tot welke innovaties leidt het? Welke uitdagingen brengt het met zich mee? Onze connectors zijn dus onze ogen en oren in de maatschappij.

Maandelijkse publicaties

De connectors komen uit alle windrichtingen: van Kaapstad tot Helsinki en van Beijing tot Panama City. Iedere derde donderdag van de maand ontmoeten we elkaar online. We verkennen en verdiepen dan een specifieke ontwikkeling. Wij leiden dat in vanuit de tijdgeest, beschrijven en duiden de ontwikkeling met behulp van Futurise® en de connectors helpen ons dan met cases en voorbeelden van initiatieven bij hen in de buurt. Van het geheel maken we een verslag en dat publiceren we in al onze netwerken. Zo gaat het aankomende verslag over de shifts van normen en waarden en de implicaties daarvan voor het bedrijfsleven. Nieuwsgierig? Houd dan onze nieuwsbrief en onze socials in de gaten; we geven een seintje zodra de publicaties online staan!

Trendrapport

Samen met de connectors doen we ook graag uitgebreid onderzoek voor klanten. Dat verwerken we tot een uitgebreid trendrapport, specifiek gericht op de businessvragen en -uitdagingen van de klant. Wat zijn de belangrijkste foodtrends voor de komende jaren? Of wat is de invloed van de tijdgeest op gezondheid(szorg)? Welke veranderingen moeten we in de retail zeker volgen om toekomstbestendig te blijven? En hoe zien steden er in de toekomst uit, wat betekent dat voor bijvoorbeeld mobiliteit en wat vraagt dat van beleidsmakers? 

Lezingen en workshops

De kennis en inspiratie uit Futurise® en het Connectors Network zetten we ook in tijdens lezingen en workshops. Vanuit de tijdgeest gaan we aan de slag met een organisatie-, business- of marketingvraagstuk. In een relatief korte tijd kom je daardoor met je team tot concrete nieuwe inzichten en ideeën. Deze werkvorm leent zich ook uitstekend om bestaande (jaar-, actie- en beleids) plannen te challengen, aan te scherpen en te verrijken.

Meer weten? Zelf aan de slag met de toekomst?

Wil je weten wat we met Futurise® en het Connectors Network voor jou en je team kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met me op om eens vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen. En ben je of ken je iemand uit een inspirerende stad die graag zijn of haar lokale kennis en ervaring met ons deelt? Meld je dan (gratis) aan voor ons Connectors Network. Mijn contactgegevens vind je onderaan dit bericht.