Service Station op Open Monumentendag

Ons Service Station is op 9 september te bezichtigen tijdens de Open Monumentendag Hilversum 2023. Dé kans om een kijkje te komen nemen in ons unieke, monumentale en creatieve thuis!

Het Service Station aan de Larenseweg is in 1950 ontworpen door Hendrik Bunders (1892-1965) in opdracht van garagehouder Ru Schouten. Het gebouw, een gemeentelijk monument, herbergde een benzinepomp, wasinrichting, kantoor, werkplaats en showroom en werd gebouwd in een zakelijke wederopbouwstijl. In 2010-2011 werd het pand gerestaureerd en door Fresh Forward volledig ingericht om creativiteit en samenwerking bij mensen te stimuleren. 

Ru Schouten’s Automobielbedrijf

Ru Schouten bezat een garagebedrijf, autohandel en autorijschool aan de Spoorstraat in Hilversum. Hij was een echte autoliefhebber. In 1951 zou hij deelnemen aan de Rally van Monte Carlo, maar door een ongeval op weg naar de start moest hij afzien van deelname. De auto, die driemaal over de kop sloeg, werd zwaar beschadigd, maar Schouten bleef wonderwel ongedeerd.

Schoutens automobielbedrijf had meerdere vestigingen in Hilversum en in 1950 kreeg de Hilversumse architect Bunders opdracht om een nieuw servicestation te ontwerpen, dat een strategisch ligging kreeg aan de toegangsweg vanuit Laren.

Lees meer over de architectuur van het Service Station en de Open Monumentendag 2023.

Data Open Monumentendag 2023

Openingstijden: zaterdag 9 september 10.00 – 15.00 uur.

Rondleidingen. Reserveren niet nodig.