Technologie en ‘De tirannie van het nu’

Op 3 juni gingen futuroloog Mike van Rijswijk en collega Niels Hansen in onze Skylounge-studio in Hilversum in gesprek over het thema ‘De tirannie van het nu’ in relatie tot technologie. Over hoeveel mensen en organisaties graag bezig zijn met de lange termijn, maar tegelijkertijd muurvast zitten in de waan van alledag, ofwel in de tirannie van het nu.

Mike van Rijswijk is futuroloog, auteur, ondernemer en CEO van the Innovation Playground; een innovatieclub die o.a. verschillende startups naar de markt begeleidt. Zijn laatste boek ‘Mensen worden robots en robots worden mensen’ is overigens een aanrader voor iedereen die wil weten waar de wereld op het gebied van digitalisering in recordtempo op afstevent.

Mike en Niels gingen in gesprek over het thema ‘de tirannie van het nu’ in relatie tot technologie. Over hoeveel mensen en organisaties heel graag bezig zijn met en voor de lange termijn, maar tegelijkertijd muurvast zitten in de waan van alledag; oftewel in de tirannie van het nu. Hoe we in een tijd van onzekerheid steeds meer zaken de urgentiestempel geven en ‘crisis’ een veelgebruikte term is in zowel directiekamers als tijdens het gesprek bij de koffieautomaat. En in het licht van worstelen met de lange en de korte termijn; welke rol speelt tech dan? Draagt het bij of werkt het juist tegen ons? Wat kan Mike ons daarover meegeven?

Bekijk de livestream hier: