Een rustpunt voor onderweg

Daar waar onderweg zijn altijd ging over efficiency en over snel van A naar B kunnen komen, weet Shell Café met haar nieuwe concept een waardevol moment tijdens je reis te creëren, hoe kort of lang deze ook mag zijn. Afgelopen week ging het tweede filiaal in Nederland open langs de A1 bij Muiden en daarmee volgde het de eerste vestiging langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht op. En daar zijn wij als Fresh Forward best een beetje trots op! 

Eind 2019 mocht Fresh Forward in opdracht van Shell Nederland, samen met een bevlogen team van Shell, werken aan een inspirerende toekomstvisie en rol voor de Shell highway-stations. Want met alle veranderingen op het gebied van mobiliteit, energie, welzijn, retail en food was het tijd voor een next level

Vanuit inzicht in de markt van mobiliteit, duurzaamheid en welzijn, én inspiratie uit o.a. Scandinavië en verbeeldingskracht over de toekomst van highway-stations, zijn we gekomen tot dit vernieuwende concept. Een concept gebaseerd op ‘hygge’-ambiance, gastheerschap, kakelvers voedsel en fantastische koffie. 

‘To speed up or slow down’; het concept houdt rekening met de diverse behoeftes van de bezoekers. De snelle bezoeker is zo weer op weg door bijvoorbeeld het gebruik van de zelfscankassa’s, terwijl de elektrische rijders kunnen genieten van een ‘recharge’-moment voor zichzelf terwijl de auto aan het opladen is. 

De verwachting is dat snelladen steeds meer gemeengoed zal worden als in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s verkocht mogen worden, en daar moet je op inspelen. “We bieden met het Shell Café de gelegenheid om even op te laden; de auto maar ook jezelf”, zegt Jeanine Bakx. Als General Manager Retail Mobility is zij verantwoordelijk voor alle stations van Shell in de Benelux en Frankrijk. “Een plek waar je een rustpunt vindt voor onderweg, in plaats van een plek waar je zo snel mogelijk weer vertrekt. Zo zien we het station van de toekomst.”

De Shell Café-formule wordt vanaf heden verder uitgerold op meer snelweglocaties; ongeveer 9 locaties zullen volgen na deze verbouwing. Chapeau voor deze snelle executie en uitrol!

Wist je dat…

Het Fresh Forward Service Station ook een oud Shell Station uit de jaren 50 is?
Tanken kun je er helaas niet meer… nou dat is niet helemaal waar. Je kunt er tegenwoordig elektrisch laden en wij mogen op het Service Station organisaties, merken en mensen opladen. Hoe mooi is dat?