Stip op de horizon Frog Foundation

Eline Snel, oprichter van de Frog Foundation, vroeg ons enkele weken geleden om hun team te helpen met bouwen aan hun urgente droom om alle kinderen, de toekomstige generaties, te bereiken met een speciaal door hen ontwikkelde mindfulnessmethode.

Op 21 februari 2022 hebben we samen met het Frog Foundation-team een creatieve toekomstverkenning gedaan op ons Service Station in Hilversum. Gedurende een avond zijn we vanuit de kracht van inzicht, de kracht van inspiratie en de kracht van verbeelding met elkaar aan de slag gegaan en hebben we elkaar uitgedaagd te dromen en de stip op de horizon van de Frog Foundation te verkennen.

De Frog Foundation is een stichting die vorig jaar is opgericht door Eline Snel. Eline heeft een mindfulnessmethode ontwikkeld voor kinderen en is tevens oprichter van de internationale Academy voor Mindful Teaching (AMT). De academy biedt trainingen aan ouders en professionals om kinderen, door middel van de mindfulnessmethode, handvatten te bieden voor ‘de golven van het leven’. De Frog Foundation geeft, naast de academy, kinderen in benarde situaties toegang tot de hulp door middel van de mindfullnessmethode. 

De droom om alle kinderen, de toekomstige generaties, te kunnen bereiken en helpen is groots en mooi. Bevlogenheid en energie zijn in overvloed aanwezig bij het Frog Foundation-team. De avond stond dan ook voornamelijk in het teken van het bepalen van een duidelijke richting, keuzes durven maken en het maken van concrete plannen. Om tot nieuwe inzichten, mogelijkheden en gespreksonderwerpen te komen, hebben we tijdens het diner door de bril van het Futurise®-model naar de toekomst gekeken en zijn we vervolgens aan de hand van een aantal tools uit onze welbekende ‘creative leap‘ met elkaar in gesprek gegaan. 

In verbinding, krachten bundelen en zo samen bouwen aan een nieuwe generatie kikkerkampioenen. Een inspirerende en urgente droom, waar een aantal strategen van Fresh Forward vrijwillig over mee hebben gedacht, om richting te geven en stappen te kunnen zetten in de toekomst.    

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulness een groot effect heeft op het kinderbrein. Vooral op die delen van de hersenen die actief worden bij stress, emoties, agressie en executieve functies. Kinderen leren door de methode anders om te gaan met stressvolle situaties, kunnen zich beter inleven in anderen en maken andere keuzes in conflictsituaties. Kinderen zijn bewust en ervaren rust in plaats van impuls of drift.