Boost de impact van je business

Is jouw onderneming klaar voor 2023?

Je zal vandaag de dag maar ondernemer zijn en bezig zijn je voor te bereiden op de nieuwe, verplichte EU-regelgeving voor 2023 op het gebied van duurzaamheid. De regelgeving verplicht bedrijven om in hun jaarverslag inzicht te geven in de impact van hun activiteiten op mens, milieu en samenleving. Dit betekent inzage in zowel financiële bedrijfsrisico’s van duurzaamheid, als risico’s voor de fysieke omgeving. Voor veel bedrijven betekent dit dat zij snel aan de slag moeten om in 2023 klaar te zijn en te voldoen aan deze verplichting.

Hoe zorg je dat je naast financiële waardecreatie, ook ecologische en sociale waardecreatie, ofwel brede waardecreatie kunt veroorzaken en dat kunt implementeren in je bedrijf? Sommige ondernemers zijn er al mee bezig, sommigen willen ermee aan de slag maar weten niet hoe. Hoe kun je je impact, die geholpen wordt door de nieuwe wet, een boost geven? En hoe doe je die rapportage? Is er een manier om dit laagdrempelig voor ondernemers te organiseren?

Tijdens het event ‘Purpose Accounting online’ op 3 februari jl., gingen de zes zakelijke dienstverleners van het Purpose Accounting Collective (PACC) hierover tijdens een talkshow met elkaar in gesprek, onder leiding van talkshowhost en ondernemer Lucas de Man. Het PACC-collectief bestaat uit ondernemers die hun krachten bundelen om voor het Nederlandse midden- en grootbedrijf de kansen van brede waardecreatie eenvoudig, laagdrempelig, ondernemend en met plezier te kunnen implementeren.

De talkshow belichtte vele facetten van brede waardecreatie. Van business strategy, responsible stewardship tot accountable facts.

Heb je het online event gemist? Bekijk hieronder de opname van Purpose Accounting online.