Toekomstbestendige strategie?

‘Sluit mijn bestaande marketingplan, de uitgewerkte merkstrategie of ons jaarplan nog wel goed genoeg aan bij de huidige tijdsgeest? Onze klanten verwachten dat we onze maatschappelijke rol pakken, maar doen we dat wel voldoende? Nemen we nadrukkelijk genoeg een maatschappelijke positie in? Durven we écht ergens voor te staan?’

Deze vragen krijgen we de laatste tijd steeds vaker van onze klanten. Hele terechte vragen. Want een toekomstbestendige strategie vraagt meer dan ooit om verbinding met de maatschappij. En voor iedereen die zijn of haar bestaande strategie op een compacte manier wil aanscherpen en bij de tijd wil brengen, introduceerden we begin dit jaar de Business Challenge. Een concreet resultaat in slechts twee dagen.  

Kantelpunt

Ons Futurise®-trendmodel leert ons dat de maatschappij zich op een kantelpunt in de tijd begeeft. Dit decennium krijgt significant andere kenmerken, waarden en behoeftes dan de afgelopen (bijna) 30 jaar. Een bijzonder moment dus, want dat maken we maar een keer of drie mee in ons leven. En als de wereld om ons heen zo verandert, dan kan het toch niet zo zijn dat je daar je strategie niet op afstemt?

Concreet resultaat in 2 dagen

De Business Challenge is een compacte tool voor het challengen en daarmee toekomstbestendiger maken van bestaande marketingplannen, merkstrategieën en jaar(actie)- en beleidsplannen. Met behulp van het Futurise®-trendmodel dagen we jou en je team uit om je strategie naadloos op de veranderende tijdsgeest aan te sluiten. Wil je naast je eigen team een grotere groep in de organisatie betrekken? Dat kan ook met de Connect-sessies; voorafgaand aan de tweedaagse challenge worden dan tot 50 extra deelnemers tijdens interactieve webinars meegenomen in het proces. 

De Business Challenge levert op:

  • Scherp inzicht in de belangrijkste maatschappelijke thema’s 
  • Een duidelijk beeld van huidige en toekomstige kansen en uitdagingen
  • De bestaande strategische plannen zijn inhoudelijk aangescherpt 
  • Prioriteiten en acties zijn vastgesteld
  • Een geïnspireerd team dat met vertrouwen de toekomst in gaat

‘Uitdagend, goed en vooral ook heel leuk’

Begin dit jaar hadden we de eer om eerste Business Challenge met de Nederlandse volleybalbond (NEVOBO) te doen. Guido Davio, algemeen directeur van NEVOBO: “Met NEVOBO staan we aan de vooravond van een nieuwe strategische cyclus. Samen met Fresh Foward zijn we aan de Business Challenge begonnen om tot nieuwe inzichten en kaders te komen die ons in de aankomende jaren sturing gaat geven in de keuzes die we maken. Daarbij hebben we ons laten uitdagen door de inzichten van het Futurise®-model. Hierdoor hebben we deels bevestiging gevonden in de kracht van sport, en uitdaging gekregen om vooral ook daarbuiten te denken. Het hielp ons om vanuit een ander perspectief naar onze eigen toekomst te kijken. Naast goed, was het vooral ook heel leuk om met een brede groep mensen uit de volleybalwereld en de mensen van Fresh Forward tijd te nemen in het Service Station en met elkaar in gesprek te gaan over onze gezamenlijke toekomst.”

Gratis toekomstverkenningsgesprek

Kortom, wil je je bestaande strategie of marketingplan challengen en scherpstellen, zonder een hele nieuwe strategie te ontwikkelen? Wil je naast financiële en business-impact ook (nog meer) maatschappelijke impact maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een toekomstverkenningsgesprek. In een uurtje bekijken we samen hoe je bestaande strategie zich verhoudt tot de huidige tijdsgeest en wat voor jullie belangrijke maatschappelijke thema’s zijn. Je weet dan ook precies met welke timing, inspanning en investering je rekening kan houden.

Check voor meer details én voor het plannen van een gesprek: https://www.futurise.online/business-challenge/

Vragen? Bel of mail gerust met Niels via 06-53548252 en niels@lunarinstitute.com

Hilversum, 2 juli 2021