Almere Centrum krijgt stadsstrand

Vanaf volgend jaar wordt er een stadsstrand toegevoegd aan het centrum van Almere. Hiermee wordt doorgepakt op de ambitieuze visie die we vanuit Fresh Forward met hen mochten ontwikkelen: ‘De eeuwig jonge binnenstad’.

Visie op de binnenstad

In 2018 zijn we gekomen tot een hernieuwde visie op de binnenstad, waarmee Almere de stap maakt van winkelcentrum naar volwaardige binnenstad en aantrekkelijke bestemming voor de regio. In de totstandkoming van de visie zijn we met een brede afvaardiging uit Almere aan de slag gegaan: de gemeente, bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en citymarketing. We ontwikkelden een gezamenlijke stip op de horizon, concrete (ruimtelijke) invulling en bijbehorende werkwijze, zoals het invoeren van binnenstadmanagement. Deze gezamenlijke aanpak zorgde ervoor dat er een dieper begrip voor ieders belangen is ontstaan, zodat er vanuit vertrouwen samengewerkt kan worden aan een levendige en aantrekkelijke binnenstad.

Hart en ziel

Met het toevoegen van een stadsstrand bij de Esplanade wordt verder invulling gegeven aan de 8-pleinenstrategie. Hierbij heeft elk plein een eigen sfeer, beleving en functie. Bekijk dit filmpje als je meer wilt weten over de visie en strategie. Hierin wordt gesproken over vakantie in eigen land bij de Esplanade. En daarbij mag een stadsstrand natuurlijk niet ontbreken. Initiatiefnemer Martin Ort is hier maar wat trots op: “Almere wordt nu echt een stad met hart en ziel.”

Lees en bekijk hier het artikel dat Omroep Flevoland publiceerde over het nieuw te openen stadsstrand in Almere:

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/235417/volgend-jaar-stadsstrand-in-almere-het-wordt-een-stad-met-hart-en-ziel?fbclid=IwAR0nzrc7UhVU3ex2eo37kZgLQrfCl5mHAKO4EllvhSgPEAnK-HLyy59byHM

Hilversum, 29 juni 2021, Matt van der Poel (CXO)