‘Thuis van de toekomst’

Hoe kun je met jouw merk of organisatie bijdragen? 

Home is where the heart is. Wist je dat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen? We wonen en werken door de pandemie steeds meer op één plek en hebben nog nooit zoveel aandacht gehad voor hygiëne, ventilatie en natuur in onze thuisomgevingen.

Ook de rol van de buurt is aan het veranderen. We zetten ons in om samen van nut te zijn en zoeken steun bij gelijkgestemden. Daarnaast maakt technologie ons thuis persoonlijker, gemakkelijker én inzichtelijker. 

Zo maar een paar van de ontwikkelingen die ons dwingen om opnieuw naar het thuis van de toekomst te kijken. 

Dit gaan we doen aan de hand van het Futurise®-trendmodel. Dit model laat zien dat we ons op dit moment op een kantelpunt in de geschiedenis begeven. Een kantelpunt dat vergelijkbaar is met de overgang van de jaren ’60 naar de jaren ’70. Dit gaat een enorme impact hebben op hoe we wonen en leven. 

Vanuit het Futurise ®-trendmodel komen er zes dominante maatschappelijke thema’s voor het komende decennium naar voren. Aan de hand van twee van deze thema’s, Samen sterk en Naturiteit, gaan we kijken naar hoe deze ontwikkelingen het thuis van de toekomst gaan veranderen. 

Mike van Rijswijk neemt ons mee in zijn digitale wereld. Als koploper op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties geeft hij een kijkje in de keuken van het thuis van de toekomst. En hij laat zien hoe ons thuis gemakkelijker, gezonder en leuker kan worden middels technologie. 

Met architect Jamie van Lede gaan we in gesprek over bouwen en werken met de natuur. Als koploper op het gebied van duurzaam bouwen, natuurlijke materialen en een andere kijk op restmaterialen geeft hij een kijkje in de keuken van het thuis van de toekomst. En laat hij zien hoe de kracht van de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie en mogelijkheden biedt.  

Dit event heeft reeds plaatsgevonden. Wil je het terugkijken? Dat kan, klik op de link:

Kijk het event terug

Miriam Teoh-Wijers schreef over dit onderwerp een artikel voor Marketingfacts: ‘Zo wonen wij in de toekomst’. Lees het artikel hier.