Livestream HEINEKEN Nederland & Social impact

Vorige week was Ilco van der Linde, (co-)founder van o.a. Masterpeace, Dance4Life, de Bevrijdingsfestivals en het Mandelahuisje te gast bij de eerste Futurise® livestream. Zijn missie: mensen samenbrengen om sociale impact te maken.

Op donderdag 9 juli maken we deze oproep tot verbinding nóg concreter als Niels in gesprek gaat met Sabine Kam, Purpose Acceleration Manager CX- Out of Home van HEINEKEN Nederland, over hoe je als corporate organisatie – in tijden van heftige crisis en onzekerheid – verbinding weet te organiseren met maatschappelijke – en business impact.

Verbinden heb je zelf in de hand

Juist in crisistijd de verbinding opzoeken en van betekenis zijn. Dat is wat HEINEKEN Nederland de afgelopen maanden ongelooflijk sterk laat zien. In 2018 heeft de brouwerij de nieuwe visie ‘Verbinden heb je zelf in de hand’ ontwikkeld. Een gedurfde visie waarbij de unieke kracht van samen een biertje drinken sterk werd doorgevoerd in de hele strategie.

In 2019 heeft Fresh Forward HEINEKEN Nederland geholpen bij wat ‘verbinden’ zowel intern als extern voor de organisatie te betekenen heeft, o.a. resulterend in een nieuw sociaal initiatief: Social Capital. In 2020 laat de organisatie zien dat in een context van heftige tegenslagen in de HORECA, oprechte verbinding en sociale impact ongelooflijk belangrijk zijn voor hoe zij hun rol als business partner kunnen pakken. Om relaties te versterken en samen op te trekken in het nu. Én te bouwen aan een gezamenlijke toekomst.

Op 9 juli zal Sabine Kam van HEINEKEN Nederland, samen met David Jansen van Milieuwerk in gesprek gaan over Social Capital.  

Social Capital is een jong en ambitieus bedrijf met een sociale doelstelling die is ontstaan vanuit de gedeelde visie van HEINEKEN Nederland en twee toonaangevende sociale ondernemingen: Happy Tosti en Milieuwerk. Samen gaan de partijen een inclusieve arbeidsmarkt creëren waar iedereen met een zichtbare en onzichtbare arbeidsbeperking een kans krijgt op een betaalde baan in de HORECA.

Verbinden werkt

Wil je meer weten over hoe je verbinding vanuit een grote corporate organisatie prioriteert en organiseert? Hoe verbinding niet alleen sociale maar ook business impact oplevert? Schakel dan in op de livestream op donderdag 9 juli van 15.00 – 15.30 uur. Verbinden werkt.

Door Sasja de Vos, 2 juli 2020