Fresh Forward en Make-A-Wish verbinden

Sinds begin 2020 zijn Make-A-Wish Nederland en Fresh Forward een partnerschap aangegaan. We zien kansen om de concepten die Make-A-Wish voor de zakelijke markt ontwikkelde, toe te passen bij onze eigen klanten. Make-A-Wish kan weer gebruik maken van de kennis, tools en werkmethodieken van Fresh Forward.

‘Via een gezamenlijke relatie kwamen we in gesprek’, vertelt Hanneke Verburg, algemeen directeur van Make-A-Wish. ‘En het klikte. Op persoonlijk vlak, maar ook in wat we zakelijk voor ogen hebben. Fresh Forward ondersteunt bedrijven in de ontwikkeling van strategische visies. Hun aanpak is geen zakelijke, maar een creatieve, uitgaand van verlangen, verbinding en de kracht van samen. Daarin vinden wij elkaar. Bedrijven hebben steeds meer het verlangen goed te doen; we zoeken daarom ook steeds meer de zakelijke markt op. Niet door onze hand op te houden, maar door waarde toe te voegen. In de vorm van bijvoorbeeld Business Challenges en Wishteams in het bedrijf.’

Carlo van Kessel, partner bij Fresh Forward: ‘Bedrijven kloppen bij ons aan op zoek naar hun verlangen, de betekenis van de organisatie. Daar kunnen de concepten van Make-A-Wish bij helpen. Toen ik voor het eerst van de Business Challenge hoorde, dacht ik: dit gaat niet alleen om wensvervullingen mogelijk maken, maar ook om de verbinding, het samen doen met je collega’s: samen sterk. Een Business Challenge draagt bij aan de vermenselijking van een organisatie en Make-A-Wish weet dit professioneel vorm te geven.’

Fresh Forward heeft toegezegd Make-A-Wish de komende tijd bij te staan met kennis en instrumenten. Het eerste gezamenlijke project wordt de Wish Talk die voor dit najaar staat gepland. Van Kessel: ‘De Wish Talk moet veel meer worden dan een lezing. Het is onze bedoeling twee generaties bij elkaar te brengen en te verbinden rondom het thema verlangen naar goed doen. De CEO’s van bedrijven en hun generatie-Z kinderen, kinderen die na 1995 zijn geboren. Hoe we dit doen, houden we nog even voor ons.’

Van Kessel vindt ook dat bedrijven kunnen leren van de Wish Journey. ‘In de Wish Journey naar de wensvervulling heb je het kind voor ogen, dat is de stip op de horizon. Zonder concessies te doen. Dat gebeurt in de zakelijke markt nog te weinig.’ Verburg herkent veel in de manier waarop Fresh Forward de klant in het strategische proces meeneemt. ‘Eigenlijk zou elke klant op Wish Journey moeten. Wat Fresh Forward doet, lijkt daar wel een beetje op. Zij blijven niet achter hun bureau zitten, maar nemen de klant echt mee in het creatieve proces. Van Kessel: ‘Op zoek naar een verlangen dat richting, energie en verbinding geeft.’

Hilversum, 17 maart 2020