Op naar: onebillionhappy

MoGawdat, Chief Business Officer Google X, www.onebillionhappy.org gaf in samenwerking met Action voor Happiness, www.solveforhappy.com op vrijdag 15 september voor de relaties van Fresh Forward en Lunar Institute een lezing in ons Service Station.

Mo Gawdat is in alle opzichten een exponent van deze tijd. Een visionair die als directeur/ingenieur bij Google X, de innovatie-divisie van Google, werkt aan een compleet nieuwe wereld. Een toekomstige wereld waarin dingen gaan gebeuren waar we nog nauwelijks weet van hebben. Deze man had alles mee. Hij was gezond, extreem rijk en succesvol maar gelukkig, nee, dat was hij niet. Hij besloot het fenomeen geluk te onderzoeken en wilde er grip op krijgen. Wat is het? Hoe bereik je het? Hij heeft geluk omarmd, er lang en diep over nagedacht, de wetenschap erop uitgeplozen en het in een fors maar makkelijk leesbaar boek verwoord: ‘Solve for Happy’, in het Nederlands ‘De Logica van Geluk’. Geluk. Het is het sleutelwoord van onze tijd. Geluk in je persoonlijke leven. Geluk ook in het werk. Geluk in de samenleving. Geluk in de wereld. Gelukkige mensen als belangrijkste kapitaal.

Mo heeft een persoonlijke moonshot: het is zijn missie om zijn geluksboodschap over te brengen aan 10 miljoen mensen in de wereld.