Met jouw organisatie naar het next level

Visie en strategie voor organisaties

Organisation Next

De wereld waarin we leven verandert snel. Ontwikkelingen gaan harder en de impact ervan is groter. Er wordt een beroep gedaan op organisaties om met hun innovaties hun verantwoordelijkheid te nemen. Liever vandaag dan morgen. Er heerst een urgentie voor verandering in een context van groeiende onzekerheid.

Aan organisaties de taak om zichzelf opnieuw uit te vinden. Waar sta je voor? Welke richting ga je op? Hoe ga je om met de spanning tussen oud en nieuw? Tussen behouden wat je hebt en radicale vernieuwing? Hoe zorg je dat jouw mensen én jouw activiteiten daar continu (flexibel) aan bijdragen?

Vermenselijking

Organisation Next houdt zich bezig met strategische vernieuwing van organisaties. We geloven dat de sleutel voor verandering niet in het najagen of stapelen van trends ligt, maar in het ontsluiten van verlangen, ruimte, mentaliteit en gedrag. Dit noemen we ook wel vermenselijking van organisaties.

Impact

Een next-level-organisatie begint met een sterk richtinggevend verlangen: welke impact willen wij als organisatie maken? Vervolgens gaan we vanuit dit verlangen bewegen. Hoe creëren we ruimte? Op welke activiteiten willen we ons inzetten? En welke mentaliteit en gedrag moeten we ontwikkelen voor ons leiderschap en medewerkers om alle krachten van de organisatie aan te zetten om deze impact daadwerkelijk te realiseren?

Creatieve sprong

Met een dreamteam uit de organisatie maken we een creatieve sprong. Samen ontdekken we vanuit jouw DNA, inzicht in de toekomst, inspiratie buiten eigen referentiekaders en verbeeldingskracht een sterk energie- en richtinggevend verlangen. Vervolgens kijken we wat je als organisatie zowel buiten als binnen te doen staat om deze visie te realiseren. Lees meer over de ingrediënten bij onze aanpak:

Wat levert dat op?

Door het traject komt de organisatie in beweging. Je ontwikkelt een impactvol en energiegevend verlangen met een absolute focus. Een helder manifesto van jouw next level-toekomstvisie. Je hebt sleutel-activiteiten in handen om deze next-level-organisatie te realiseren. En je weet welke mentaliteit en gedrag jouw organisatie nodig heeft om de visie te kunnen verwezenlijken.

Klantenoverzicht Organisation Next

What’s (business) next? Vermenselijking voor organisaties en leiderschap

  Het is inmiddels 11 weken geleden dat Joost als ‘patiënt nul’ officieel het coronatijdperk in Nederland inluidde. Op 27 februari kwam de behandelend arts in beschermende kleding zijn bloedtest bespreken. Twee keer getest. Twee keer positief. Business as usual werd woest doorbroken. Niet alleen voor Joost. Business in crisis kreeg de overhand.

Lees meer

Rituelen en houvast

Na de vertrouwde jingle en de alom enthousiaste introductie van wederom een veelbelovende avond van Matthijs van Nieuwkerk, start tafeldame Halina Reijn eind februari een nieuwe aflevering van De Wereld Draait Door (DWDD). Er hangt een licht gespannen sfeer. Het coronavirus breidt zich steeds verder uit, een hoge nieuwsdichtheid en grotere onzekerheid over de veiligheid

Lees meer

Waarom we in 2020 nóg meer ons best moeten doen om te verbinden

Misschien schetst de knallende jaarwisseling de urgentie wel het best. 1 januari 2020. Oudjaarsnacht smeult nog na. Een jaarwisseling met wéér meer incidenten en wéér meer geweld tegen hulpverleners. Aanleiding tot meer onbegrip over gedrag. Voor twee op de drie Nederlanders is de maat vol en steun voor een algemeen particulier vuurwerkverbod stijgt. Volgens Nederlanders

Lees meer