Met jouw organisatie naar het next level

Visie en strategie voor organisaties

Organisation Next

De wereld die we kennen verandert continu en sneller dan ooit. Ontwikkelingen gaan harder en de impact ervan is groter. Daarbij bevinden we ons op een kantelpunt. Na een lange periode van toenemend zelfvertrouwen, stappen we een periode in die gekenmerkt wordt door onzekerheid.

Aan organisaties de taak om zichzelf in deze periode opnieuw uit te vinden. Waar sta je voor? Welke richting ga je op? Hoe ga je om met de spanning tussen oud en nieuw? Tussen behouden wat je hebt en radicale vernieuwing? Tussen duidelijkheid en wendbaarheid? En welke mentaliteit en gedrag is nodig om deze nieuwe richting te verwezenlijken?

Vermenselijking

In een decennium van constante verandering en groeiende onzekerheid zijn creativiteit, flexibiliteit en verbinding belangrijker dan ooit. Een vloeibare samenleving vraagt om vloeibare organisaties. Dat begint bij een sterk gezamenlijk verlangen. Een inspirerende en motiverende toekomstdroom over hoe je als organisatie van betekenis wilt zijn. Ondersteund door een helder strategic & human design om deze visie te verwezenlijken. Dit noemen we ook wel ‘vermenselijking van organisaties’.

Creatieve sprong

In elk traject gaat het om betrokkenheid en inzichten uit de organisatie zelf. Samen met een dreamteam uit de organisatie maken we een creatieve sprong. Geen papieren exercitie of lineair proces, maar sámen het verlangen van de organisatie ontdekken. We verdiepen ons in de huidige cultuur en de unieke kracht van jouw organisatie en halen via ‘connects’ met klanten, stakeholders en medewerkers de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen op.

Verbonden met de buitenwereld

Vervolgens verbreden we de kaders. Met behulp van het LUNAR Futurise®-trendmodel en ons wereldwijd connectors-netwerk ervaar en duid je de tijdsgeest. We brengen je in verbinding met de buitenwereld en je krijgt een verklarend kader voor de behoeften en het bijkomende gedrag dat we de komende 10 jaar gaan zien. Een cruciaal onderdeel van elke creatieve sprong is de inspiratiereis, waarbij je ervaringen en ontmoetingen hebt buiten je eigen referentiekaders en je je eigen wereld opent.

Strategic en human design

We gebruiken de kracht van verbeelding om de inzichten en inspiratie te vertalen naar een energie- en richtinggevend verlangen (visie) voor jouw organisatie. Vanuit dat verlangen komen we in beweging. We vertalen het verlangen in heldere gebieden om op in te zetten (strategie) en definiëren welke concrete initiatieven daaraan bijdragen (proofpoints). Vanuit dit strategic design kijken we welk leiderschap, welke mentaliteit en wat voor gedrag er nodig is om succesvol in beweging te komen en te blijven. Dit human design ontwerpen en voeren we uit in samenwerking met LUNAR Institute.

Wat maakt ons anders?

  • Creatieve sprong – we gaan samen op zoek naar verlangen, energie en focus
  • Futurise®-trendmodel – je gaat zelf de mindset voor de komende 10 jaar duiden, ervaren en vertalen in kansen
  • Kracht van verbeelding – vanuit frisse inzichten en verbeeldingskracht creëer je als organisatie een nieuwe realiteit waar je samen voor wilt gaan
  • Strategic & human design – een heldere integrale aanpak ondersteund door Fresh Forward en LUNAR Institute om succesvol in beweging te komen en te blijven.

Kunstmatige Intelligentie: uitdagingen, kansen en verantwoordelijkheden

Een verslag van South by Southwest (SXSW) Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet goed kunnen overzien van de risico’s ervan is. De meeste leiders geloven wel dat AI enorme kansen biedt voor hun organisatie, maar op dit moment heeft slechts 9% een AI-use

Lees meer

De toekomst start met een droom

Voor ons is het evident in onze aanpak dat het kunnen dromen over de toekomst essentieel is om te komen tot een heldere koers. Het zorgt voor de juiste energie en mindset om succesvol te veranderen en doelgericht in beweging te komen. Hoe mooi is het dan dat wij onlangs zijn uitgenodigd om de Stichting

Lees meer

UMC Utrecht: kwaliteit vanuit vertrouwen

UMC Utrecht zet de deskundigheid van zorgprofessional centraal in het verbeteren van de kwaliteit van zorg (in plaats van systemen en registratie die leidend zijn) Kwaliteit zit in alles verweven. Een eerste ontmoeting, een klein gebaar en de beste zorg. Hoe zorg je er als zorgprofessional voor dat je de beste kwaliteit en veiligheid levert?

Lees meer