Impact in een veranderend speelveld

Visie en strategie voor merken

Merken van de toekomst

In het huidige decennium zien we ander consumentengedrag en -behoeftes ontstaan. Het veranderende concurrentieveld speelt hier slim op in. En nieuwe spelers, uit andere sectoren, betreden de markt. De vraag naar echte vernieuwing neemt toe en daarmee ook de druk op succesvolle innovaties. Tot slot wordt er van merken verwacht dat ze een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Geen greenwashing, maar daadwerkelijke impact.

De merken van de toekomst zullen zich dus op andere manieren moeten bewijzen en hernieuwde relevantie moeten vinden.

Onze visie

Met onze Brand Impact aanpak zetten wij, samen met onze klanten, een merk met een positieve impact voor de toekomst neer. Een merk dat relevant is voor mensen (consumenten, medewerkers én klanten), dat haar steentje bijdraagt aan een betere maatschappij en daardoor duurzame groei kan realiseren. Dat noemen wij Brand Impact.

Merkuitdagingen

Brand Impact is er voor iedereen die zich bezighoudt met merkuitdagingen zoals: (her)positionering, brand purpose, merkidentiteit, waarden en merkinnovaties en -activaties.

Onze aanpak

In 4 stappen zetten we, samen met een brand ambassador-team (een team van ervaren en frisse denkers uit de organisatie), een merk met een positieve impact voor de toekomst neer. Geen merk noch markt is hetzelfde, daarom wordt er voor elke vraag een op maat gemaakt traject gevormd. In elk traject komen onderstaande onderdelen terug:

1. Deep dive: begrijpen van de huidige situatie en ontwikkelingen van merken vanuit het totale speelveld: consument, klant, concurrentie en categorie. 2. Imagine: vanuit inspiratie buiten de eigen branche, ontmoetingen met consumenten en/of klanten, het trendmodel Futurise® van ons Lunar Institute en het Brand Impact model® komen we tot het next level voor een merk 3. Analyse: door het samenbrengen van enerzijds de ‘deep dive’ van het speelveld en anderzijds de ambities vanuit ‘imagine’ komen we tot een haarscherpe, toekomstbestendige identiteit & positionering. 4. Truth: het concretiseren van het next level. Afhankelijk van de vraag komen we tot de bewijslast voor het merk.

Wat levert het op?

Een traject levert een merk op met een positieve impact voor (1) mensen (consumenten, medewerkers én klanten), (2) dat haar steentje bijdraagt aan een betere maatschappij en daardoor (3) duurzame groei kan realiseren. We hebben scherp inzicht gekregen in de veranderende wereld en de consequenties en mogelijkheden hiervan voor het merk. Ook hebben we een concrete bewijslast ontwikkeld, passend bij het merk: portfolio-implicaties, innovaties, activaties en/of communicatie (vorm en taal) zowel voor intern als voor extern. Tot slot is er een brand ambassador-team dat het next level merk gaat realiseren en de verbinding met de gehele organisatie maakt.

Tafelboek

Het totale merkverhaal en de weg hiernaar toe wordt uitgebracht in een persoonlijk tafelboek.

Brand Impact Model

Op basis van 35 jaar ervaring en onderzoek in de wereld van merken is het Brand Impact Model ontwikkeld. Op basis van dit model weten wij aan welke elementen we moeten werken om te komen tot een merk dat voorbereid is op de toekomst.

Brand Impact

Deze klanten gingen je voor

Bekijk de verhalen van SNS en PPG Coatings en kom erachter wat het traject met Fresh Forward bij deze organisaties opgeleverd heeft.

Trendrapport ‘De vermenselijking van merken

De shift naar vertrouwen en verbinding Het 16e Trendrapport dat jaarlijks in opdracht van Platform Innovatie in Marketing wordt gepubliceerd, stond centraal tijdens het PIM Trend Fest 2021. Dit event, dat vorige week donderdag plaatsvond, was deze keer anders dan anders. Enerzijds omdat het een online event was, dat werd uitgezonden vanuit de Fresh Forward

Lees meer

Save the date: ‘Het thuis van de toekomst’

Hoe kun je met jouw merk bijdragen?  ‘Home is where the heart is.’ Wist je dat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen? We wonen en werken door de huidige pandemie steeds meer op een plek, en hebben nog nooit zoveel aandacht gehad voor hygiëne, ventilatie en gezondheid.

Lees meer

Van Purpose naar Purpose+

Een terugblik op een impactvolle bijeenkomst Wil je met jouw merk impact maken? Durf dan vooral te starten! Dat is een van de take-outs van de Purpose+-bijeenkomst die Fresh Forward en Mountain op 14 januari jl. organiseerden. Met zo’n 20 CMO’s gingen we – digitaal – de diepte in over hoe je als merk betekenisvol

Lees meer